Україна та Італія об’єдналися в проекті професійного навчання і виробничої практики. У студентів коледжу є унікальна можливість прийняти участь у проекті культурного і професійного обміну у супроводі Асоціації U.C.M. – Italy і кулінарної школи «Settima Luna» (м. Фоджа). Основна мета – просування та експорт культури італійської кухні. Кожного року в Італії відбуваються фестивалі їжі, гастрономічні вистави, проводяться конкурси кухарів, відкриваються музеї продуктів харчування.
Асоціація U.C.M. – Italy в партнерстві з університетами та коледжами розробила програму по стажуванню студентів в готелях і ресторанах Італії.
В 2019 році з коледжем було підписано Меморандум про співпрацю. Студенти, які бажають навчитися готувати сучасні страви італійської кухні запрошуються на стажування. Можна отримати кваліфікацію помічника кухара, помічника офіціанта, помічника піцайоло.
В рамках проекту організовано курси по вивченню італійської мови. На базі коледжу, в технологічної лабораторії, продовж навчального року шеф-кухарем Асоціації Паоло Брешіа організовано проведення майстер-класів з приготування відомих страв італійської кухні. За результатами міжнародної практики студенти отримують сертифікати міжнародного зразка із зазначенням професійного рівня, який стане першою сходинкою для кар’єрного зросту.
Готуємось до міжнародної практики Україна-Італія 2024 разом!